Destinations

My top 5 travel destinations

 1. Algar de Benagil, Portugal

 2. Algar de Benagil

  Algar de Benagil is een prachtige grot vol met kleuren die op een natuurlijke manier is ontstaan over miljoenen jaren heen. De grot heeft verschillende openingen aan de zijkanten en ook één helemaal aan de top waardoor er in de dag zonlicht kan binnenvallen en 's nachts je de sterrenhemel kan aanschouwen. Algar de Benagil bevat ook een eigen strand en is alleen maar toegankelijk via het water, niet ver van de kust. Geen wonder dus dat deze afgelegen en idyllische grot een plaatsje krijgt in deze top 5!

 3. Hand of the desert, Chile

 4. Hand of the desert

  The hand of the desert of de Mano del Desierto is een gigantisch hand gelegen in de Atacama woestijn in Chili. Het 11 meter hoge beeld is gemaakt door een Chileense beeldhouwer die de menselijke kwetsbaarheid wou uitdrukken via zijn werk. Zijn reusachtige grootte en afgelegen plek in een onbewoonde woestijn maakt dit beeld "a must see" en is dan ook een populaire plek voor echte avonturiers!

 5. Salar de Uyumi, Bolivia

 6. Salar de Uyumi

  Salar de Uyumi, gelegen in Bolivia, is de op één na grootste zoutvlakte ter wereld met een afgeronde oppervlakte van maar lieftst 10 000 kilometer! De zoutvlakte zou ooit een meer geweest zijn maar is over tijd volledig opgedroogd. Hetgeen wat Salar de Uyumi zo bijzonder maakt is dat wanneer het regent van december tot februari, de zoutvlakte een klein waterlaagje krijgt waardoor het letterlijk een gigantische natuurlijke spiegel wordt. De weerspiegelingen van bijvoorbeeld de wolken of jijzelf zijn dan ook adembenemend. Salar de Uymumi hoort dus absoluut een bestemming te zijn op iedereen zijn bucket list!

 7. The Tianzi mountains, China

 8. The Tianzi mountains

  The Tianzi mountains zijn gigantische pilaarachtige bergen, gelegen in de provincie Hunan van China. Hun piek kan wel tot over 1000 meter hoog zijn en kunnen bewonderd worden via een 2084 lange kabelbaan. Het is vooral populair in de regenperiode want dan zijn de bergen meestal omgeven met een zee van mist wat prachtige foto's oplevert. Deze plek is niet alleen een destination voor wereldverkenners en toeristen, maar ook voor filmliefhebbers want het landschap in de film Avatar werd geïnspireerd door deze bergen!

 9. The Golden Bridge, Vietnam

 10. The Golden Bridge

  The Golden Bridge is een gouden brug met een lengte van 150 meter, gelegen net buiten de stad Da Nang in Vietnam. Wat deze brug zo speciaal maakt is dat ze wordt opgehouden door twee reusachtige stenen handen die uit de grond komen. Met zijn bijna bovennatuurlijke design en het waanzinnige uitzicht dat je er vanaf kan bewonderen, wordt deze brug voor vele mensen al beschouwd als een nieuw wereldwonder. Reden genoeg dus om deze plek zelf eens te ontdekken!